Ürün sepetinize eklendi.
Seçilen ürün zaten sepetinizde mevcut.

Genel Özellikler:

BİLİMSELLER VE CİDDİ YETİŞTİRİCİLER İÇİN - Dünyaca ünlü bitki fizyologu Bruce Bugbee, PhD tarafından tasarlanan SQ-520 tam spektrumlu kuantum USB sensörü, fotosentetik olarak aktif radyasyonu (PAR) doğru bir şekilde ölçmek için önde gelen bilim adamları ve yetiştiriciler arasında tercih edilen birinci sınıf bir araçtır. 

 

KALİTELİ KUANTUM SENSÖRÜ - Bazen büyüyen ışık sensörleri olarak pazarlanan, ancak insan görüşü için ışığı ölçmesi amaçlanan daha ucuz LUX veya ayak mumu sensörlerinden farklı olarak, sensörlerimiz laboratuvar sınıfı bir PPFD (fotosentetik foton akısı yoğunluğu) veya "kuantum" optik özelliğine sahiptir. LED'ler, HPS, MH, güneş ışığı ve bitkiler tarafından fotosentez için kullanılan diğer ışık kaynakları tarafından yayılan belirli renk dalga boylarının µmol m-2 s-1 cinsinden ışık yoğunluğunu ölçmek için hassas bir şekilde kalibre edilmiş dedektördür.

 

USB UYUMLU - Akıllı kuantum sensörü, nokta ölçümleri almak veya birlikte verilen ApogeeConnect yazılımı kullanılarak gerçek zamanlı PPFD'nin grafiğini çizmek ve veri kaydı yapmak için doğrudan bir bilgisayara (Windows veya macOS X) bağlanabilir. Sensör, çoğu standart 5 V DC USB güç fişine basitçe bağlayarak bağımsız bir PAR veri kaydedicisi olarak da işlev görebilir.

 

SON DERECE DOĞRU VE KARARLI - PSensör, %5 belirsizlik içinde µmol m-2 s-1 cinsinden tek bir PAR okuması vermek için 400 ve 700 nm arasındaki tüm fotonların yoğunluğunu hassas bir şekilde ölçer ve birleştirir. Hobi sınıfı PAR sensörlerinden farklı olarak sensörümüz, yılda %2'den daha az doğruluk sapma oranıyla istikrarlı, doğru bir kalibrasyona sahiptir.

Teklif Sepetine Ekle
Teknik Özellikler
Çözünürlük0,1 µmol mˉ² sˉ¹
Kalibrasyon faktörü Her sensör için Özeldir ve bellenimde saklanır
Kalibrasyon belirsizliği ± %5
Ölçüm tekrarlanabilirliği 4000 µmol mˉ² sˉ¹'ye kadar %1'den az
Kararsızlık (Uzun süreli drift)Yılda %2'den az
Doğrusal olmama 

%1'den az (4000 µmol mˉ² sˉ¹'ye kadar)

Tepki süresi Yazılım her saniye güncellenir
Görüş alanı 180˚
Spektral aralık 

389 ila 692 nm ± 5 nm (yanıtın maksimumun %50'sinden büyük olduğu dalga boyları)

Spektral seçicilik %10'dan az 412 ila 682 nm ± 5 nm
Yön (Kosinüs) tepkisi 45 ˚'de ± % 2, 75 ˚'de ± % 5
Azimut hatası 

%0,5'ten az

Eğim hatası 

%0,5'ten az

Sıcaklık tepkisi 

-0,11 ± %0,04 Cˉ¹

Günlük toplamda belirsizlik 

%5'ten Az

Dedektör

Silikon Fotodiyot

Gövde Akrilik difüzörlü eloksallı alüminyum gövde
IP derecelendirmesi IP68
Çalışma ortamı -40 ila 70 C; %0 ila 100 bağıl nem; 30 m derinliğe kadar daldırılabilir
Boyutlar 24 mm çap, 37 mm yükseklik
USB Kablosu 4,5 m (15 fit)
Kütle100 g (5 m kurşun tel ile)
Mevcut Çekiliş 61 Ma
Garanti

Malzeme ve işçilik hatalarına karşı 4 yıl garanti

Uygulamalar

SAĞLAM VE KULLANIMI KOLAY - Kuantum sensör kafası, işlenmiş alüminyumdan yapılmıştır ve su altı da dahil olmak üzere zorlu ortamlarda yıllarca kullanım için epoksi ile sağlam bir şekilde saklanmıştır. Sensör başlığındaki dahili bellek, analiz için bir bilgisayara CSV dosyası olarak indirilebilen, kullanıcı tanımlı 10.000 periyodik ölçümü saklayabilir. Hem sayaç hem de sensörle tam spektrumlu ölçümler için lütfen MQ-500 modeline bakabilirsiniz. 

FOTO / VİDEO GALERİ